Været på Rennebu

Værvarsel fra yr.no







Bilde: Fallviltgruppa kunne raskt konstantere at det var rev som hadde tatt geitekillingen. Typisk strupebitt av rev med mange hull etter hjørnetennene. Reven "tygger" rett og slett over strupen, oftest som her på siden av strupen, og det blir dermed mange merker etter tennene. I motsetning til gaupe som biter seg fast og holder rådyret nede til det har dødd, vil det da bli bare 4 hull - ett for hver hjørnetann. Selv med så stor skade i strupen var rådyret i live og greide nesten å komme seg opp på føttene før det ble korrekt avlivet (foto: Svein Erik Morseth).


Jon Sverre Sugaren oppdaget et rådyr som lå på gårdsveien ved 1-tiden i natt da han var ute for å brøyte snø. Rådyret viste seg etter hvert å være i live og kom seg nesten opp på føttene igjen, selv om det hadde betydelige bittskader i strupen. Jon Sverre gjorde det eneste riktige, å avlive rådyrkjeet og varsle fallviltgruppa. Rådyret var såpass skadd at det aldri kom til å overleve.

Hendelsen er registrert i Fallviltregisteret.

Dette er nå det andre rådyret på Grindal som er tatt av rev på under en måned. Det andre rådyret ble tatt på Søstu Grendal natt til 11. februar. Reven er en betydelig predator og har ingen problemer med å ta et voksent og friskt rådyr. Det er mye revspor å se i området Grindal, Tverdal/Gorset og på Innset. Utmarksrådet oppfordrer jegere til å drive revjakt, både som åtejakt og drivjakt. Skuddpremie for rev er kr. 200,-.