Rennebu kommune har fattet vedtak om skadefelling av elg som enkelte ganger har trådt innom Tronskogen boligfelt på Berkåk. Det ble også senhøsten 2014 gitt fellingstillatelse. Men det kan virke som om elgene fikk kopi av fellingsvedtaket, for de forsvant i alle fall. Om det er den samme kua og kalven som nå er i området er umulig å konstantere.
Fellingstillatelsen gjelder fram til 1. juni 2015. Det kan være naturlig å avbryte fellingsforsøket (selv om dette ikke er satt som vilkår) hvis det er mistanke om at kua har kalvet. Dette for å forhindre at kua blir avlivet imens hun har gjemt kalven i skogen og dermed sulter ihjel. Fallviltgruppa har fått oppraget. Forsøk på felling vil kun gjennomføres når samtlige vilkår i fellingsvedtaket er oppfylt.
Utmarksrådet ser utfordringen med "villaelg" for alle parter, både for berørte beboere, bekymra småbarnsforeldre, grunneierlag, jaktlag og andre. Med tanke på etablering av boligfelt midt i kjerneområde for elg, skog og utmark helt inntil bolighusene og eng nærsagt inne i boligfeltet, vil naturlig nok elg dukke opp inne i boligfeltet tid til annen. Det er nylig hogd skog inntil boligfeltet, og om noen år vil denne hogstflaten bli et mateldorado for elg og sjansen for elgbesøk øker. Avliving av elg bør være siste utvei, og særlig på denne tiden av året like før kalving. Selv om rett elg felles, vil nok dette ikke løse problemet på lang sikt. Nye elger vil dukke opp. Rennebu kommunen, som regulant, utbygger og tomteselger, bør derfor å iverksette konfliktdempende tiltak for å hindre gjentakelse av dagens situasjon. Eksempel på slikt tiltak kan være viltgjerde.