Været på Rennebu

Lørdag
10°C
Skyet
Søndag
13°C
Skyet
Mandag
11°C
Skyet
Værvarsel fra yr.no

Allerede 6. mai starter treningsskyting og oppskyting/storviltprøven for jegere ved Gammelstødalen Skytebane. Minstekravet til treningsskudd er minst 30 for storviltjakt, men enkelte områder, som f.eks. noen villreinområder, krever flere. Treningsskudda må være avlagt før oppskyting kan gjennomføres. Oppskytinga er en testprøve for å kunne dokumentere at jegeren tilfredsstiller minstekrava til skyteferdigheter, test for at skytevåpen er i orden og at våpenet er godt nok innskudd. Derfor skal oppskytinga gjennomføres med samme ammunisjon som skal benyttes under jakta.

Under sidene Storviltjakt finner du terminlista over trenings- og oppskytingskvelder på Gammelstødalen. Alle kvelder foregår fra kl. 17:30 til 19:00.

Utmarksrådet oppfordrer jegere til å skyte treningsskudda i forskjellige skytestillinger (liggende, sittende og stående), gjerne med skytekjepp for å se hvor kjekt og treffsikkert redskap dette er. Det oppfordres også til å delta på jaktfeltskyting og/eller elgbane. Deltakelse på jaktfelt medfører at man får godkjent alle treningsskuddene på en og samme kveld, hvis ikke må treningsskuddene avlegges over minst 2 kvelder.

Vi oppfordrer også jaktlagene å bruke sommeren til å rydde poster for kvister og småkjerr som kan komme i skytesektoren og resultere i skadeskyting og tilrettelegge posterene slik at jegerne får til å benytte anlegg (f.eks. lage skytekjepper som står fast på hver post) og lage jakttårn.


Bilde: Jakttårn er fint for å bedre skytesituasjonen til jegeren. Man kommer opp fra terrenget, får bedre oversikt, sikkrere bakgrunn, værsetter ikke dyra så lett og jegeren får til å benytte anlegg. Med litt isopor på golvet på på sittebenken, blir det godt og varmt selv i ufyselig høstvær. Dette tårnet står på terrenget til sekretæren og noen flere rennbygger i Rendalen (foto: Svein Erik Morseth).Bilde: Et enkelt skjul plassert på en høyde gir god oversikt over situasjonen for jegeren. Med tett tak, sittebenk og lite bord for å ha kaffekoppen på, blir det rett og slett trivelig å postere på hjorten. Her får også jegeren til å benytte anlegg for dermed å sende avgåre et mer pressist skudd. Denne posten står på Statskog sitt terreng på Granholtet (foto: Svein Erik Morseth).