Været på Rennebu

Lørdag
11°C
Skyet
Søndag
13°C
Skyet
Mandag
12°C
Skyet
Værvarsel fra yr.no


Bilde: Det var ei fin fjorårsku som ble ihjelkjørt like sør for Pynten i natt (foto: Svein Erik Morseth).


Like før kl. 6 i dag tidlig fikk mannskap i fallviltgruppa telefon fra Idar Presthus om at det lå en ihjelkjørt elg i veikanten like sør for Pynten. Det ble tatt en kjapp intern runde i fallviltgruppa for å undersøke om vakta hadde fått melding, noe det ikke hadde. Utover morgentimene tikket flere meldinger inn, og til slutt ringte også politivakta i Trondheim kl. 7:48. De ble spurt om ikke det hadde kommet inn melding til dem tidligere, og ved nærmere undersøkelse viste det seg at hovedvakta i Trondheim hadde fått melding fra sjåføren som kjøre på elgen rundt kl. 01:20 i natt. Politiet greide dermed ikke å varsle fallviltgruppa før over 6 timer etterpå.
Siden elgen har ligget så lenge, må den kasseres og store verdier gått tapt. Hadde fallviltgruppa fått melding med en gang, hadde dyret vært levert Hognamat AS for videre håndtering. Dette er  slettes ikke første gang politiet ikke klarer å varsle fallviltgruppa.

Lennsmannen må nok belage seg på et besøk av Utmarksrådet og forholdet vil bli politianmeldt etter Dyrevelferdsloven for mangelfull viderevarsling til fallviltgruppa. Utmarksrådet har også levert bekymringsmelding på politiet til Mattilsynet.

Hendelsen er registrert i Fallviltregisteret.