Været på Rennebu

Værvarsel fra yr.no
2017-07-12 09:00:41
Rennebu Utmarksråd
7.julig mottok Utmarksrådet følgende epost: "Hei! Jeg prøver å komme i kontakt med grunneieren som har ansvar for sauene som beiter ved Heldal seter og kontakter derfor Rennebu Utmarksråd, da dette var det mest logiske jeg fant på nett. Var på tur i dag og observerte et lam ved Heldal seter som etter alt å dømme hadde skadet et av bakbeina. Det haltet veldig og falt sammen da det prøvde å holde følge med moren. Det skrek også mye hver gang det rørte på seg. Det så ikke spesielt bra ut, så jeg håper dette når rette vedkommende, evt at dere kan hjelpe meg å nå fram. Med vennlig hilsen Stian Presthus. "
2015-07-29 20:55:51
Stig Ove Rise
Fikk i ettermiddag telefon om en observasjon av løshund sør for Minilla ved fv512. Den gikk ut på at det var løpende sauer, men at hundeeier hadde fått tak i hunden. Vi kjørte dit med en gang,men fant ingen der observasjonen ble gjort. Derfor tok vi turen opp i nærmeste hyttefelt. Der fikk vi se to personer og en hund uten band ute på ei myr, som stemte med signalementet. Vi fikk etter hvert kontakt med personene som da hadde fått hunden i band. De ble konfrontert med det vi hadde sett og fått beskjed om, men fikk til svar at den hunden ikke har vært løs. Troverdigheten til hundeeieren ble ikke akkurat styrket når det ble nektet på det vi hadde sett med våre egne øyne, men etterhvert tilsto hundeeieren at den har vært løs uten at den har jaget sau. Fra hundeeieren fikk vi spørsmålet "Det er vel ikke båndtvang nå ?" Vi opplyste at observasjon ble gjort av en saueeier fra en nabokommune som var på gjennonreise. Det skjønte hundeeieren godt for sauebøndene var visst et forferdelig folkeslag. Selv om at det ikke er funnet skadede dyr, kommer vi etter en helhetsvurdering av hele episoden til å politianmelde hundeeieren for å ikke holde hunden i bånd.
2015-07-05 19:36:44
Sylvi G. Lund
5/7-15: Svært sein vår, sau som var sleppt tidlig (itj Nerskogs-sau), måtte trekke langt nordover Sørøyåsen (var observert heilt fram til Heldalsvegen) for å finne beite. Kanskje ein del endringar i beiteområda som følge av den uvanlig kalde våren? Har gått tilsyn mest sør i Sørøyåsen + bak Minilla. Ein del Oppdals-sau bak i Sørøyåsen, på Minilldalsetrene og litt bak Minilla. Sauene våre trekte mot Vollsletthaugen. Har itj merka spesiell uro på sauene.
2015-07-03 23:22:54
Oddveig G. Rise
Fikk beskjed om funn av ihjelkjørt lam ved Noreng,tirsdag kveld 30/6. Til tider mye sau etter/ i veien.
2015-07-03 23:12:16
Oddveig G Rise
Fikk tlf.fredag kveld om piggtråd i sau ved sørøyåsveien. Dro dit og fant sauen på innmark ved ferista.Fikk tak i sauen å tatt av piggtråden. Lå også noe piggtråd løst inne ved utgarden. Var Lars Helge Sesaker sin sau.