Været på Rennebu

Søndag
3°C
Lett regn
Mandag
2°C
Snø
Tirsdag
-1°C
Delvis skyet
Værvarsel fra yr.no

Nato-øvelsen Trident Juncture er snart i gang for fullt, og vi som driver med jakt eller arbeid i utmarka vil nok også merke øvelsen i større eller mindre grad. Kommunen fikk idag besøk av US Marines og det ble utvekslet informasjon om bl.a jakt, jegere og viltpåkjørsler - se kommunens facebook-innlegg nedenfor. 

Jakta går sin gang selv om det er Nato-øvelse, og det er ikke noe forbud mot jakt i dagene som kommer. Dersom jaktlysten ikke er alt for stor kan det likevel være lurt å vurdere å vente litt med jakta til det har roet seg. Se forøvrig kommunens infosider om øvelsen her.
 
 
Rennebu kommune
 
4 t

En gruppe Liaisonoffiserer fra US Marines (USMC) kom på besøk på kommunehuset i dag der de hadde møte med Ståle Solem, fagansvarlig skog og miljø, for å få informasjon om blant annet jakt, jegere, hva som er prosedyren ved eventuelle viltpåkjørsler i Rennebu. De var også interessert i å vite hvilken informasjon som har gått ut til befolkningen om NATO-øvelsen, og spesielt til våre flyktninger. En Liaisonoffiser sørger for kommunikasjon med det sivile samfunnet, og koordinerer samarbeidet mellom de ulike militære enhetene.
I løpet av neste uke ønsker USMC å ha en infostand på Berkåk der folk kan komme for å få informasjon, og en prat.
Tidspunkt og sted kommer vi tilbake til.