Været på Rennebu

Værvarsel fra yr.no

Ny forskrift med nasjonale bestemmelser om kontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt ble gyldig 1. mars 2010. En person på jaktlaget kan nå, etter å ha deltatt på kurs, kontrollere og gi erklæring på eget kjøtt. Kjøttet kan da leveres til lokal detaljist,i tillegg til sluttforbruker og viltbehandlingsanlegg. Mulighetene er nå til stede for en enklere og billigereomsetning, somer samtidig er trygg og sporbar.
Kurset skal gi deltakerne kunnskapog holdninger i tråd med Mattilsynet sine krav til Feltkontrollørav hjorteviltkjøtt. Målet er også å heve kvaliteten på jaktlagets eget kjøttog øke verdien av hjortevilt og hjorteviltkjøtt innen flere sektorer.

23. september arrangerer Skogbrukets Kursinstitutt (SKI) kurs på Røros.
I tillegg arrangerer Mære Landbruksskole kurs.

Hvis interessen er stor kan vi forsøke å lage et kurs her i Rennebu gjennom Rennebu Utmarksråd (evt. Rennebu Skogeierlag). Gi tilbakemelding på dette, så skal vi se om vi får arrangert kurs til neste år.